Från 2018-05-25 gäller följande policy för Bionär.

 

Vi värnar om din integritet och vi vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Därför har vi tagit fram en personuppgiftspolicy. Policyn utgår från dataskyddsförordningen GDPR, General Data Protection Regulation, och ersätter Personuppgiftslagen, PUL.

Vi behandlar dina personuppgifter i första hand för att fullfölja våra åtaganden och följa gällande lagar. Vår utgångspunkt är att inte behandla fler personuppgifter än vad som behövs för ändamålet och vi strävar alltid efter att använda de minst integritetskänsliga uppgifterna.

Vi behöver också dina personuppgifter för att ge dig bra service exempelvis för marknadsföring, uppföljning och information samt för att utföra kund- och marknadsanalyser.

Du har rätt att neka till att vi använder personuppgifter för direktmarknadsföring. När vi samlar in personuppgifter om dig för första gången får du mer information om detta och hur du kan avsäga dig det.

Enligt lag behandlar vi bara personuppgifter när de behövs för att fullgöra förpliktelser enligt avtal och/eller lagar. Här följer exempel på personuppgifter vi behandlar:

  • Kontaktuppgifter, till exempel namn, telefonnummer, e-postadress
  • Personnummer
  • Användarnamn
  • Betalkortsnummer, kreditkortsnummer och andra bankrelaterade uppgifter
  • Uppgifter som du registrerade självmant och uppgifter du lämnar via samtycke
  • Innehåll som du själv publicerar, så kallat användargenererat innehåll
  • Debiteringsgrundande information, till exempel avtal och mätvärden
  • Information om din anläggning/bostad/lokal
  • Information om din datatrafik som genereras via bredband, till exempel IP-adress
  • All avtalsrelaterad information
  • Övrig frivilligt lämnad information i fritextfält via kontaktformulär eller liknande.

 

Ditt samtycke

Vid behov kommer vi att inhämta ditt samtycke innan vi börjar att behandla dina personuppgifter. Du kan närsomhelst återkalla ditt samtycke. Vi kommer då inte längre att behandla dina personuppgifter eller inhämta nya under förutsättning att det inte behövs för att fullgöra våra skyldigheter enligt avtal eller lag.

Vi samlar in dina personuppgifter på följande sätt

  • Uppgifter som du tillhandahåller oss direkt
  • Uppgifter som du lämnar i samband med att du tecknar avtal med oss
  • Uppgifter som registreras när du besöker vår hemsida
  • Uppgifter som vi får från offentliga register
  • Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick
  • Uppgifter som vi får när du svarar på enkäter och undersökningar
  • Uppgifter som vi får när du kontaktar oss eller besöker oss.
  • Uppgifter som registreras då du väljer att följa oss och/eller kommentera på våra sociala medier.

Hantering av personuppgifter

Vi har rutiner och arbetssätt för att dina personuppgifter ska hanteras på ett säkert sätt. Utgångspunkten är att endast medarbetare och andra personer inom organisationen som behöver personuppgifterna för att utföra sina arbetsuppgifter ska ha tillgång till dem.

I fråga om känsliga personuppgifter har vi skapat särskilda behörighetskontroller som gör att endast ett begränsat antal medarbetare har tillgång till dina personuppgifter, vilket innebär ett högre skydd för dig och dina rättigheter.

Våra IT-system har din integritet i fokus och skyddar mot intrång, förstöring samt andra händelser som kan innebära en risk för din integritet.

Vi överför inte personuppgifter i andra fall än de som uttryckligen anges i denna policy.

 

Personuppgifter till tredje part

Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part om du inte har samtyckt till det eller om det inte är nödvändigt för att uppfylla våra förpliktelser enligt avtal eller lag. I de fall vi lämnar ut personuppgifter till tredje part upprättar vi speciella avtal såsom personuppgiftsbiträdesavtal och sekretessavtal som säkerställer att personuppgifterna behandlas på ett betryggande sätt.

Bionär är personuppgiftsansvariga, vilket innebär att bolaget är ansvarigt för hur dina personuppgifter behandlas och att dina rättigheter tas tillvara.

 

Frågor och insyn

Bionär strävar efter att all information vi behandlar ska vara korrekt. För den händelse någon uppgift visar sig felaktig sker rättelse utan dröjsmål. Du har givetvis rätt att ta del av de uppgifter som vi registrerat om dig. Om du vill ta del av dessa uppgifter eller har andra frågor rörande vår behandling av personuppgifter eller vår integritetspolicy ber vi dig kontakta vår kundservice. Om du vill läsa vår integritetspolicy i sin helhet, så finns den här.

Du når vår kundservice på

Telefonnr          026-17 85 75

Mejl                    kundservice@gavleenergi.se

Adress                Gävle Energi, Box 783, 801 29  GÄVLE.

 

 

Hur använder vi cookies?

Vi använder cookies på våra webbsidor. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator när du besöker en webbsida. Cookies används till en del funktioner på webbplatsen som förbättrar våra webbsidor för användaren eller ger oss statistik och data om hur vår site används. Det finns normalt två olika typer av cookies. Den ena typen är en så kallad permanent cookie som sparar en fil på användarens enhet tills dess att filen tas bort. Den andra typen är en så kallad sessionscookie som försvinner när användaren avslutar sin webbläsare.

 

Hur tar man bort cookies?

Användaren av webbläsaren kan själv välja om denne inte vill acceptera cookies. Detta görs genom inställningar direkt i webbläsaren. Där kan användaren oftast (beroende av webbläsare) välja att inte ta emot cookies. Alla webbläsare är dock olika och fungerar på lite olika sätt. Som standard är de flesta webbläsare inställda på att acceptera coookies. Kom ihåg att om du väljer att stänga av cookies kan vissa tjänster fungera sämre eller sluta att fungera helt. Hur man stänger av cookies beror på vilken webbläsare man använder, för mer information besök webbläsarens webbsida. Ofta finns även ett hjälpavsnitt i menyfliken på webbläsaren.

För mer detaljerad information om cookies, se www.pts.se.

 

Våra cookies

Nedan hittar du mer information om våra system som använder och samlar in cookies.

 

Hur använder vi Google Analytics?

Vi använder analysverktyget Google Analytics som samlar in cookies för att samla in information om hur användaren använder webbplatsen. Google Analytics är ett tekniskt analysverktyg från Google Inc som är ett vanligt analysverktyg på webbsidor. Datan sparas på servrar i USA och Google kan överföra insamlad information till tredje part om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Som exempel samlas data in för att analysera vilka delar av webbplatsen som oftast besöks eller vilken tidpunkt och från vilken enhet. Syftet är att analysera webbplatsens användande och på så sätt förbättra användarupplevelsen. All data som samlas in via Google Analytics är helt anonymiserat och varken vi eller Google kan koppla insamlad data till en enskild användare. IP-adressen fångas och anonymiseras genom att maska delar av IP-adressen. Detta är en inställning som vi har valt att göra för att göra IP-adressen anonym. Mer information om Google Analytics finns på: https://developers.google.com/analytics/resources/concepts/gaConceptsCookies

 

Hur använder vi Hotjar?

Vi använder Hotjar för att bättre kunna förstå våra användares behov och optimera vår service och upplevelse för våra användare. Hotjar är en teknisktjänst som hjälper oss att bättre förstå våra användares upplevelse (t.ex. hur mycket tid de spenderar på vilka sidor, vilka länkar de väljer att klicka på, vilka användare som inte gillar en viss funktion, etc.) Det gör det möjligt för oss att utveckla och behålla vår service med användaråterkoppling. Hotjar använder cookies och annan teknik för att samla in data om användarnas beteende och deras enheter (i synnerhet enhetens IP-adress (fångad och lagrad endast i anonymiserad form), enhetens skärmstorlek, enhetstyp (unika enhetsidentifierare), webbläsarinformation, geografisk plats (endast land), föredraget språk som används för att visa vår webbsida). Hotjar lagrar denna information i en pseudonymiserad användarprofil. Varken Hotjar eller vi kommer någonsin att använda denna information för att identifiera enskilda användare eller att matcha den med ytterligare uppgifter om en enskild användare. Insamlad data sparas i 365 dagar och tas efter det bort löpande. För mer information, se Hotjars integritetspolicy genom att klicka på den här länken.

 

Du kan välja opt-out till skapandet av en användarprofil, vilken Hotjar lagrar data om din användning av vår webbplats och Hotjars användning och spårning av cookies på andra webbplatser genom att följa den här opt-out länken.